«Якщо ви вдало виберете працю і вкладете в неї всю свою душу, то щастя саме вас знайде» К. Д. Ушинський
Саме такими чудовими словами можна коротко описати героя нашої статті…
Паламарчук Іван Миколайович - звичайна молода людина, але ще з дитячих років знає, що таке труд та його ціну, бо виховувався у багатодітній сільській родині Балтського району. Далі навчався у Заболотненському ВПУ №31 Вінницької області, де і отримав професію «технік-технолог» та «кухар-кондитер». Мав добрі успіхи у навчанні та відповідні здібності, тому отримав роботу майстром виробничого навчання у даному професійному училищі. Працював наполегливо з захопленням, але сталося безробіття у зв’язку з карантином.
Звернувся по допомогу до Балтської районної філії Одеського обласного центру зайнятості. На запропоноване навчання від служби зайнятості за професією «кухар судновий» відповів згодою - цей напрямок відкриває нові творчі можливості за улюбленою професією. Після успішного курсу підготовки вдалося отримати від Івана Паламарчука деякі письмові враження:
«Дуже сподобалося навчання! Особливо запам'яталися викладачі, а саме майстер виробничого навчання Григорій Геннадійович Дьомін, я розумів все, про що він нам розповідав. Він знаходив підхід до кожного учня з групи, а мене, навіть, вибрали старостою. На виробничому навчанні Григорій Геннадійович навчав нас всіх секретів приготування їжі. Особливо запам'ятав приготування соусів: білий основний, червоний основний, бешамель, валюте, томатний соус, голандез. Ще дуже сподобалося приготування м'ясних страв; порційні напівфабрикати: медальйони, крученики, дрібно-шматкові напівфабрикати: бефстроганов. На перевірочних роботах я готував дрібно-шматкові напівфабрикати бефстроганов з соусом білим основним та картопляним пюре, всім дуже сподобалось.
Ще запам'ятав викладача з предмету устаткування підприємств громадського харчування Тетяну Дмитрівну Волошенюк, вся група полюбила її предмет. Я дізнався багато нового для себе, наприклад, як працює гриль апарат, та яку шкоду він завдає людині, як працю електрична пательня, яку функцію виконує пароконвектомат, дізнався, що у мікрохвильовій шафі можна не тільки розігрівати страви, а також їх приготувати. Дуже вразили мене навчальні кабінети та лабораторії - все нове сучасне, навчання проводять з допомогою мультимедійних дошок та комп'ютерної техніки.
У гуртожитку сучасний ремонт, в кімнаті все як у сучасній квартирі, навіть балкон з красивим виглядом на місто, на поверсі дві кухні. Практику проходив в ресторані «TrefBeerHab», там я навчився правильної техніки тримати ніж, працював з грилем, електропательнею, стояв на холодному, гарячому цеху, зараз так і залишився працювати в цьому ресторані.
Через півроку після вивчення англійської мови та проходження правил поведінки на морському судні я почну співпрацювати з морською компанією «Norey» з метою піти до морського рейсу»
Ось так змінюється життя на краще завдяки наполегливості, цілеспрямованості та віри в майбутнє.