На запрошення Ананьївської міської ради Ананьївський відділ Подільської філії прийняв участь у онлайн –семінарі за темою «Центр підтримки у Вашій громаді за програмою U-LEAD з Європою.

Наприкінці 2022 року програма U-LEAD з Європою провела комплексну навчальну програму для 60-ти громад, переслідуючи дві цілі:

  • надати знання про актуальні інструменти підтримки бізнесу та розвитку підприємництва, які громади зможуть застосувати навіть в умовах війни;
  • підтримати громади у формулюванні ідей проєктів місцевого розвитку, спрямованих на створення кращих умов для ведення підприємницької діяльності.

У 2023 році «U-LEAD з Європою» продовжували надавати експертну підтримку для семи обраних громад та допомогли їм розробити детальні проєктні ідеї та шукати джерела їхнього фінансування.

Ініціативна група запропонувала створити  Центр підтримки бізнесу (ЦПБ) в приміщенні місцевої служби зайнятості. В планах Ананьївської громади залучити  гранти з різних джерела фінансування         на успішну реалізацію усього розвиткового проєкту.

Лейтмотивом заходу була успішна реалізація в Ананьївській громаді  державної програми Єробота, про "Деякі питання надання грантів бізнесу" відповідно до Постанови КМУ №738 від 21.06.2022р. (зі змінами).