27.01.2023 | 13:16

Одеською обласною службою зайнятості, в рамках проєкту для молоді та для інтеграції внутрішньо переміщених осіб «Марафон професій», за підтримки Одеської районної державної адміністрації Одеської області, на базі ДНЗ «Одеський центр ПТО ДСЗ» розпочато проведення заходів з ознайомлення молоді, в т.ч. вимушено переміщених осіб, які проживають у територіальних громадах Одеської області, з актуальними професіями, за якими навчає заклад. 

 Під час професіографічних екскурсій виробничими майстернями молодь знайомиться з професіїями, які можна отримати у навчальному центрі. Крім того, фахівці з профорієнтації проводять профорієнтаційні семінари з питань вибору майбутньої професії, в т.ч з застосуванням психодіагностики для визначення схильності до напрямків професійної діяльності. 

 Для внутрішньо переміщених осіб, також, проводять психодіагностичне тестування та інформують про послуги служби зайнятості, в т.ч.  про здобуття актуальних професій навчання в ДНЗ «Одеський центр ПТО ДСЗ». 

Протягом тижня проведено 5 презентацій навчального закладу, в яких взяли участь понад  400 учасників з числа молоді та внутрішньо переміщених осіб, які проживають у Доброславській, Красносільській, Візирській, Чорноморській, Ясківській, Дачненській, Овідіопольській, та Вигодянській територіальних громадах. 

Заходи відвідав заступник голови Одеської районної державної адміністрації Одеської області Аркадій Мкртичян, який зазначив необхідність отримання якісної та потрібної на сьогоднішньому ринку праці освіти, здобуття професії, необхідної для відбудови нашої країни.