20.01.2022 | 16:44

20 січня 2022 року в Одеському міському центрі зайнятості відбулось засідання круглого столу «Розвиток та поглиблення співпраці Одеського міського центру зайнятості з органами влади та інститутами громадського суспільства». В засіданні взяли участь представники департаменту праці та соціальної політики, аналітики та контролю, економічного розвитку, соціальних служб Одеської міської ради, управлінь пенсійного фонду та податкової служби, а також, організацій роботодавців міста Одеси та Одеської області.

В ході зустрічі обговорили декілька нагальних питань щодо алгоритму побудови спільних дій з реалізації експериментального проєкту про впровадження нової моделі клієнтоорієнтованих послуг центрами зайнятості  та організації роботи з надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпечених сімей.

Під час обговорення, учасники висловлювали свої думки стосовно зазначених питань порядку денного. Так, директор департаменту праці та соціальної політики Олена Китайська, поінформувала щодо порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Представники служби у справах дітей та Центру соціальних служб ОМР інформували про суть і зміст патронату над дитиною та можливістьподаннядокументів як кандидата у патронатнівихователі до служби у справах дітей для первинного відбору у патронатні вихователі.

За результатом, домовились про проведення спільних інформаційно-роз’яснювальних заходів розглянутих питань. З метою поглиблення співпраці з органами влади, інститутами громадського суспільства  були підписані угоди про співпрацю для надання належних та якісних послуг жителям міста Одеса.