Існують професії, які не втрачають своєї актуальності в усі часи. До таких можна віднести спеціальність кухаря. Поки існує людство - якісне харчування буде однією з головних умов його існування. Професія «кухар» розвивалася разом з цивілізацією, тому перші страви виглядали просто як обпалені на відкритому вогні напівсирі шматки м’яса або риби. Згодом професія кухар стала застосовуватися виключно до тих, хто займається створенням шедеврів і готових страв з продуктів харчування в громадських закладах .

У кухаря обов’язково повинні бути естетичний смак, уява, творчі задатки, інакше далі бутербродів і яєчні він не піде, але разом з цим вимагає від працівника точних розрахунків витрат сировини та тривалих фізичних навантажень.Створений в результаті кропіткої праці шедевр та посмішки задоволених клієнтів – це щастя майстра.

Мрії отримати саме таку професію не залишали героїню нашої розповіді Наталію Вояковську на протязі шкільних років. Але життя спочатку дало змогу створювати родину, тому ця важлива справа займає багато сил та уваги. Отож час іде, тому потрібно здобувати омріяну професію та заробляти на життя. Такою щасливою змогою втілити професійні задумки стало професійне навчання в Одеському центрі професійно - технічної освіти Державної служби зайнятості, до якого була зорієнтована та направлена Балтською районною філією Одеського обласного центру зайнятості.

За згадками Наталії, вона потрапила в фантастично гарні умови навчання та проживання, про які навіть не мріяла. Новітнє сучасне обладнання, висока підготовка педагогів, багата матеріальна база, комфортне житло на території навчального центру надихнули на нові змісти та впевненість в своїх силах. Та все це за рахунок коштів служби зайнятості, адже це дуже важливо для молодої непрацюючої людини, у якої ще є діти. Наталія також тепло згадує всіх викладачів центру, серед них майстра виробничого навчання Григорія Дьоміна, який наполегливо виховував любов до кухарської справи не тільки традиційної, але різних народів світу, відточував професіоналізм, знешкоджуючи інколи прояви ліні та неуважності слухачів, велика вдячність за все, що ми отримали. Підтвердженням цих слів є нещодавнє працевлаштування одразу після успішного закінчення курсу навчання. Наталію Вояковську з радістю прийняли працювати кухаром на підприємство мережі «Таврія В» в ресторані-буфет з відкритою шоу-кухнею «Romeo&Bagetta», де вона успішно проходила практичні заняття. Мрії втілюються в життя завдяки наполегливості та цілеспрямованості.

Анонс/Подія: 
Подія