Напевно, не знайдеться такої людини, яка не пробувала хоч раз солодощі. Хто готує оці смачні тістечка, торти, випічку?

Кондитер має знати: знання асортименту, рецептури і технології виготовлення простих тортів, тістечок, поштучних кондитерських і хлібобулочних виробів масового попиту, включаючи заміс тіста і виготовлення кремів, вимог до якості; ґатунку борошна, його хлібопекарські якості; способу і прийому оформлення виробів, техніки нанесення трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою або з нескладними поєднанням фарб; техніки і способів оздоблення виробів помадкою, марципаном, шоколадом, кремом; режиму і тривалості випікання (смаження) виробів; правил експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі; правил роботи підприємств харчування; санітарних правил для підприємств харчування; основ раціональної організації робочих місць; правил і норм охорони праці, виробничої санітарії та особистої гігієни.

Кондитер має вміти:

Уміння готувати прості масові торти, тістечка та інші поштучні кондитерські і хлібобулочні вироби; виготовляти різні види тіста, кремів, фаршів; готувати напівфабрикати, штампувати, формувати та викладати вироби на листи; оздоблювати вироби помадкою, марципаном, шоколадом, кремом тощо; передавати на гартування вироби з морозива; випікати (смажити) вироби; визначати готовність тістових заготовок до випікання, садити їх у піч або у варочні (пекарські) шафи, стежити за процесом випікання, закінчення випікання (варіння) виробів, виймати їх, охолоджувати.

Вимоги до освітнього рівня осіб, які  навчатимуться в системі професійно-технічної освіти:

Повна або базова загальна середня освіта. Без вимог до стажу роботи.

Знання, вміння та навички, отримані під час навчання за професією кондитера, допоможуть працівникові оволодіти іншими суміжними професіями, такими, як тістороб, кухар, пекар.

Термін навчання: 6,5 місяців - в ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти ДСЗ».

Сфера професійного використання випускника:

Кондитер може працювати в ресторанах, кафе, на кондитерських фабриках, у приватних підприємців. При набутті досвіду в процесі роботи є можливість підвищення кваліфікації до майстра-кондитера, техніка-технолога, інженера технолога, що в свою чергу забезпечує підвищення заробітної плати.